torstai 27. helmikuuta 2014

Opetusharjoittelupäiväkirja viikko 9

Tänään olikin hieman poikkeuksellinen päivä kustannuspaikalla. Hilla kävi vertaisarvioimassa edesottamuksiani. Jaettuani koululle jäävälle porukalle tehtävät, läksin lopun porukan kanssa koulun rakentamalle työmaalle. Yhdessä ammattimiehen kanssa jaoimme oppilaille tehtäviä. Otin itse kolme opiskelijaa sivuun ja aloitimme harjoittelun perustustöiden ammattiosaamisen näyttöä varten. Päivän aiheena oli tasolaserin käyttö ja maan tasaaminen haluttuun korkoon. Kerroin ennen aloittamista, että nämä asiat heidän tulee osata näytössä. Oppilaat eivät olleet aikaisemmin käyttäneet laseria korkotason määrittämiseen, joten asiat aloitettiin alusta. Kerroin laserin asentamisen ja annoin oppilaiden itse asentaa laitteen käyttökuntoon. Ohjeistin oppilaita vaihe vaiheelta sanallisesti eteenpäin. Oppilaat laskivat itse tarvittavat lukemat ja saivat oikean korkuisen maapatjan aikaiseksi. Ensimmäisessä ryhmässä kaikki olivat sitä mieltä, ettei asia ollutkaan niin vaikea miltä se etukäteen kuulosti ja uskoivat selviytyvänsä näytön tästä osasta itsenäisesti. Tuntui aika hyvältä huomata että oppilaat uskoivat oppineensa jotain.
Iltapäivällä nappasin myöhässä tulleita työ allergikkoja matkaan ja vedin saman harjoituksen. 2/3 tästä porukasta sanoi osaavansa asian setin jälkeen. Yksi oli epävarma laskutaidostaan ja mittayksiköiden muuntamisesta. Harjoitellaan siis myöhemmin lisää tämän jampan kanssa. Kaikkiaan päivä oli mielestäni onnistunut. Oli myös kiva, että Hilla näki millaista se meikäläisen työarki on.

2 kommenttia:

  1. Kyllähän sinä annoit minun mielestäni heidän kokeilla ja yrittää opastusneuvojesi jälkeen tuota laserin käyttöä varsin itsenäisesti. Minusta tuo virheistä oppiminen/ vertaisoppiminen on hieno tapa tuoda vahva funktio asian sisäistämiseen... kunhan se ei maksa vaan liikaa rahaa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos viikon reflektiosta ja myös vertaisarvioijalle huikeasta raportista. Teit Jarkon arkea hyvin läpinäkyväksi.

    VastaaPoista